.

w

Η "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ" ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η "ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2 ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ SUPER LEAGUE 1 **Η Παναχαική Ολοταχώς στο τρένο της ανόδου!!**
1891 * - ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - 26 ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 862 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ - 4 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ UEFA - 2 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ INTERTOTO - 7 ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ- 1η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ


A►Το PANAXA-BLOG έχει σταματήσει την λειτουργία νέων αναρτήσεων . Το PANAXA-BLOG θα συνεχίσει να ενημερώνει τους φίλους της ομάδας μας φιλοξενώντας τα LING με όλα τα τελευταία νέα της Παναχαϊκής >>-

05 Μαρτίου 2010

Σαν σήμερα 5 Μαρτίου 1970

 5 Μαρτίου 1970: Για πρώρη φορά Ελληνική ομάδα τιμωρείται -ουσιαστικά- με υποβιβασμό για υπόθεση δωροδοκίας. Αυτή είναι η Παναχαϊκή που όχι μόνο μηδενίζεται για τον "ύποπτο" αγώνα με τον Αρη αλλά και για όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν και φυσικά υποβιβάζεται. 
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διαπιστώνει ότι η καταγγελία του Τάκη Λουκανίδη είναι έγκυρη. Ο ποδοσφαιριστής του Άρη καταγγέλει ότι ορισμένα άτομα από την ομάδα της Παναχαϊκή είχαν επιχειρήσει να δωροδοκήσουν τον συμπαίκτη του Συρόπουλο, δίνοντας του 40,000 δρχ., έτσι ώστε ο ίδιος και ορισμένοι άλλοι παίκτες να έχουν μειωμένη απόδοση στο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, το οποίο έληξε 0-0.


ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ sin1891pge ΣΤΟ WWW.AXAIOI3.GR

1970
Η Δωροδοκία
Ήμουν μικρός τότε και θα σας τα περιγράψω όπως τα θυμάμαι.
Ήταν η πρώτη φορά που ανεβαίναμε στην Α΄ Εθνική. Η Παναχαϊκή είχε κάνει μια φοβερή πεντάδα για τη Β΄ τα προηγούμενα χρόνια με Δαβουρλή, Στραβοπόδη, Μιχαλόπουλο, Ρήγα και Καπανδρίτη και ανέβηκε με περίπατο. Στην άμυνα χάναμε λίγο και για ενίσχυση είχαμε πάρει στα τελειώματά τους, τον Αλέκο το Σοφιανίδη (έκανε και προπονητής στην Εθνική, για χρόνια βοηθός προπονητή εκεί, από την Τουρκία ομογενής που έκανε όνομα με την ΑΕΚ), τον Ζαχαρία Πιτυχούτη, και τον Μιχάλη Μπέλλη, άπαντες παλιότερα διεθνείς. Παρά τις προσπάθειές της ομάδας βαθμολογικά ζοριζόμασταν. Έφθασε ο αγώνας με τον ¶ρη και εκεί μας την έστησαν. Ο Σπυρίδωνος του ¶ρη ήταν γνωστό ότι τα έπαιρνε και κανόνισαν να τον πληρώσουν. Πήγε ο Βουλγαράκης αλλά είχε ειδοποιήσει την αστυνομία ο ¶ρης και τους συνέλαβαν. Μάλιστα ο Βουλγαράκης είχε πετάξει τα λεφτά στην τουαλέτα και τράβηξε το καζανάκι αλλά δεν την γλύτωσε. Από ότι θυμάμαι πρέπει να είχε κάνει και 6 μήνες στη φυλακή ο κυρ Σπύρος.
Τότε η υπόθεση πήγε στα χέρια της αθλητικής δικαιοσύνης. Θυμάμαι την Πελοπόννησο να είναι ΓΕΜΑΤΗ από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα με ανακοινώσεις φορέων και συλλόγων που υποστήριζαν την Παναχαϊκή και ζητούσαν από τον δικαστή να μην την υποβιβάσει. (π.χ. Το εμπορικό επιμελητήριο αχαΐας συμπαρίσταται στον αγώνα της Παναχαϊκής και κάνει έκκληση στον υπουργό Αθλητισμού αν φερθεί με επιείκια στην ομάδα, το σωματείο τάδε το ίδιο κλπ)
Έβγαλε ανακοίνωση ο υπουργός αθλητισμού ότι θα πάρει την υπόθεση από τη δικαιοσύνη και θα βγάλει αυτός μιά δίκαια απόφαση για την ομάδα. Ησύχασαν όλοι.
(Έχετε δει το παλαιό βίντεο της Παναχαϊκής που δείχνει κάποιον επίσημο να μπαίνει στο γήπεδο και να χαιρετάει τον κόσμο; Ήταν ο Ασλανίδης, υπουργός αθλητισμού της χούντας τότε.)
Βγαίνει την επομένη μέρα πάλι ο Ασλανίδης και ανακοινώνει: η Παναχαϊκή χάνει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια με 2-0 και της αφαιρείται και ένας βαθμός για κάθε αγώνα. Αποτέλεσμα: υποβιβασμός. Τότε υπήρχε νόμος ότι σε περίπτωση υποβιβασμού λόγω δωροδοκίας οι παίκτες παραμένουν όλοι ελεύθεροι – εκείνη την εποχή απαγορεύονταν οι μεταγραφές – μόνο αν πούλαγε παίκτη κάποια ομάδα γινόταν μεταγραφή, εκτός αν ήσουν ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ που έπαιρναν παίκτες με το έτσι θέλω (π.χ. ΑΕΚ με Τόσκα).
Μας έκανε τη χάρη ο Ασλανίδης να μην ισχύσει ο νόμος αυτός στη δική μας περίπτωση αλλά μας έριξε στη Β΄. Σάλος στην Πάτρα τις επόμενες μέρες αλλά δεν μπορούσε να γίνει τίποτα.
Έτσι η Παναχαϊκή έγινε μαζί με τον Ηρακλή του 1980 οι μόνες ομάδες που υποβιβάστηκαν λόγω δωροδοκίας, παρότι πιάστηκαν επΆ αυτοφώρω όλοι οι μεγάλοι (π.χ. Παναθηναϊκός με τα λουλούδια – ψήφισαν οι ομάδες μεταξύ τους αν μην υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός και όχι ο δικαστής !!!!!)
Ο Βουλγαράκης είναι ο γνωστός προπονητής που έχει βγάλει 4 γενιές ποδοσφαιριστών για την Παναχαϊκή, 40 χρόνια ασχολείται με τα πιτσιρίκια.
Ο Σπυρίδωνος, αμυντικός του ¶ρεως τότε έγινε και γενικός αρχηγός του ¶ρη και είχε δημιουργήσει και επεισόδια εκ του μηδενός στον αγώνα ΠΓΕ – ¶ρης το 2001, αν θυμάμαι καλά. Αν το βλέπατε θα ντρεπόσαστε για την κατάντια του
Ο Ασλανίδης μετά τη χούντα το έσκασε για τη Βραζιλία από όπου επέστρεψε πριν από μερικά χρόνια για να πεθάνει εδώ, αφού ήταν σε τελευταίο στάδιο καρκίνου.
Όποιος τα θυμάται καλύτερα παρακαλώ να διορθώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για παρατηρήσεις-Και δημοσίευση των δικών σας αναρτήσεων Όποιος θέλει να επικοινωνεί μαζί μας στο jokerpge@yahoo.gr
---------------------
ΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ



ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΙΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 10:00-12:00 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 18:00 Ο ΑΛΕΞΗΣ ΔΙΓΕΝΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ