.

w

Η "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ" ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η "ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2 ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ SUPER LEAGUE 1 **Η Παναχαική Ολοταχώς στο τρένο της ανόδου!!**
1891 * - ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - 26 ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 862 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ - 4 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ UEFA - 2 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ INTERTOTO - 7 ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ- 1η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ


A►Το PANAXA-BLOG έχει σταματήσει την λειτουργία νέων αναρτήσεων . Το PANAXA-BLOG θα συνεχίσει να ενημερώνει τους φίλους της ομάδας μας φιλοξενώντας τα LING με όλα τα τελευταία νέα της Παναχαϊκής >>-

22 Μαΐου 2012

Τι ισχύει για τα πλέι-οφ



ΑΠΟ : Ρεπορτάζ του Χρήστου Βεργανελάκη στην εφημεριδα "Πελοπόννησο" για τα πλέι-οφ στη Β΄ Εθνική

Η Παναχαϊκή θα παίξει σίγουρα στα πλέι οφ και θα διεκδικήσει την άνοδό της στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό που απομένει να μάθουμε την Τετάρτη , στο φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, είναι πρώτον ποια θα είναι η 4η ομάδα που θα μετάσχει στα πλέι οφ και δεύτερον με πόσους βαθμούς θα μπει κάθε ομάδα στα πλέι οφ.


Η Παναχαϊκή, η Καλλιθέα και ο Πλατανιάς έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή τους και την 4η θέση διεκδικούν ο Πιερικός, η Καλλονή και ο Πανσερραϊκός.
Πάμε να δούμε τι ακριβώς ισχύει για τη βαθμολογία των πλέι οφ, με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Ο 6ος της βαθμολογίας ξεκινάει «α πριόρι» στα πλέι οφ με μηδέν βαθμούς.

Από 'κει και πέρα, θα παίξει ρόλο πόση θα είναι η βαθμολογική διαφορά στην κανονική περίοδο ανάμεσα στον 3ο της βαθμολογίας και τον 6ο, ανάμεσα στον 4ο της βαθμολογίας και τον 6ο και ανάμεσα στον 5ο της βαθμολογίας και τον 6ο. Δεν παίζει κανένα ρόλο η διαφορά ανάμεσα στον 3ο και τον 4ο π.χ. Παίζουν ρόλο οι διαφορές όλων των άλλων με τον τελευταίο, με τον 6ο.
Η βαθμολογική διαφορά του 3ου, του 4ου και του 5ου με τον 6ο της βαθμολογίας θα διαιρεθεί με το 4. Προσοχή όμως, γιατί «παίζουν» και δεκαδικοί: αν η διαφορά είναι 3 βαθμοί, ο «από πάνω» παίρνει ένα βαθμό μπόνους. Αν είναι κάτω από 3 βαθμούς η διαφορά, δεν παίρνει κανέναν βαθμό μπόνους. Αν η διαφορά είναι 3 ή 4 ή 5 βαθμοί, το μπόνους είναι ένας βαθμός. Αν είναι η διαφορά 6 βαθμοί (ή 7 ή 8 ή 9), το μπόνους είναι 2 βαθμοί.
Για παράδειγμα, δείτε πώς θα έμπαιναν οι ομάδες στα πλέι οφ αν το πρωτάθλημα τελείωνε προχθές, δηλαδή με Καλλιθέα 61 βαθμούς, Πλατανιά 60, Παναχαϊκή 58, Πιερικό 55: Η Καλλιθέα (που θα τερμάτιζε με 6 βαθμούς διαφορά από τον 6ο) θα έμπαινε με 2 βαθμούς. Ο Πλατανιάς (που θα τερμάτιζε με 5 βαθμούς διαφορά από τον 6ο) θα έμπαινε με έναν βαθμό. Η Παναχαϊκή (που θα τερμάτιζε με 3 βαθμούς διαφορά από τον 6ο) θα έμπαινε με έναν βαθμό. Και ο Πιερικός με μηδέν βαθμούς.
Να γιατί η Παναχαϊκή θέλει αύριο μόνο νίκη στα Μέγαρα και παράλληλα να μην κερδίσει η Καλλιθέα στα Γιαννιτσά: για να μη μπει στα πλέι οφ με ντεσαβαντάζ ενός βαθμού από την Καλλιθέα και ταυτόχρονα να μπει με έναν βαθμό παραπάνω από τον 6ο της βαθμολογίας.
Άλλο παράδειγμα: αν η Καλλιθέα κερδίσει αύριο και πάει στους 64 βαθμούς και παράλληλα η Καλλονή κερδίσει, πάει στους 57 και μπει αυτή στα πλέι οφ, η Καλλιθέα θα μπει στα πλέι οφ με 2 βαθμούς και η Καλλονή με 0. Αν κερδίσει και η Παναχαϊκή και πάει στους 61, θα μπει στα πλέι οφ με 1 βαθμό. Και ο Πλατανιάς, που θα έχει μείνει στους 60 βαθμούς, θα μπει κι αυτός με 1 βαθμό.
Αν τώρα ο Πιερικός κερδίσει αύριο στα Ψαχνά και πάει στους 58 βαθμούς, τότε μπαίνει αυτός στα πλέι οφ. Αν η Καλλιθέα κερδίσει, η διαφορά τους θα είναι 6 βαθμοί, οπότε θα μπει στα πλέι οφ με 2 βαθμούς. Αν δεν κερδίσει, θα μπει με 1 βαθμό. Η Παναχαϊκή με νίκη στα Μέγαρα πάει στους 61 και θα μπει και αυτή με 1 βαθμό, ενώ αν φέρει «Χ», θα μπει κι αυτή με 0 βαθμούς, όπως και ο Πιερικός, αφού η μεταξύ τους διαφορά στην κανονική περίοδο θα είναι ένας βαθμός.
* Τα πλέι οφ είναι ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών. Κάθε ομάδα θα δώσει 6 ματς, 3 εντός και 3 εκτός έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για παρατηρήσεις-Και δημοσίευση των δικών σας αναρτήσεων Όποιος θέλει να επικοινωνεί μαζί μας στο jokerpge@yahoo.gr
---------------------
ΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΙΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 10:00-12:00 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 18:00 Ο ΑΛΕΞΗΣ ΔΙΓΕΝΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ